CO JEM W CIĄGU DNIA? FOODBOOK #2

Cześć kochani !

Pierwszy Foodbook przypadł Wam do gustu, więc dziś czas na kolejny wpis, w którym prezentuję mój jadłospis. Jak wyglądają moje posiłki, które jem w ciągu dnia? Zapraszam Was serdecznie na nowy wpis ! : )

ŚNIADANIE – owsianka, ok. 500 kcal

Jak mogliście już zauważyć, uwielbiam śniadania na słodko ! 🙂 Przygotowanie tego śniadania jest banalnie proste i szybkie ;). Owsianka smakuje obłędnie, a jak macie bardzo dojrzałego banana, to już w ogóle- mogłaby zastąpić deser :). Śniadanie jest bardzo pyszne i pożywne 🙂

SKŁADNIKI:

5 ŁYŻEK PŁATKÓW OWSIANYCH 50g

SZKLANKA NAPOJU MIGDAŁOWEGO 250 ml

BANAN- SZTUKA 120g

KIWI- SZTUKA 75g

ORZECHY WŁOSKIE 10g

PŁATKI KOKOSA 10g

CZARNUSZKA 

CYNAMON

PRZYGOTOWANIE:

Ugotuj płatki owsiane na napoju migdałowym, dodaj pół banana i szczyptę cynamonu. Na wierzchu ułóż kiwi, pozostałą połówkę banana, orzechy włoskie, płatki kokosa i posyp owsiankę czarnuszką :). I gotowe ! Mniam 🙂

II ŚNIADANIE – kanapki z wędzonym łososiem, ok. 350 kcal

SKŁADNIKI: 

ŁOSOŚ WĘDZONY 100g

2 ŁYŻKI SERKA KREMOWEGO 40g

2 KROMKI CHLEBA ŻYTNIEGO 50g

2 ŁYŻKI POSIEKANEJ CEBULI 20g

RUKOLA

SZCZYPTA PIEPRZU 

PRZYGOTOWANIE:

Na pieczywie rozsmaruj serek, następnie rozłóż łososia, cebulkę i rukolę.

OBIAD – kasza bulgur z serem feta, brokułem, pomidorem i pestkami dyni, ok. 520 kcal

SKŁADNIKI:

5 ŁYŻEK KASZY BULGUR 50g

1/4 KOSTKI FETA 50g

POMIDOR 160g

KILKA RÓŻYCZEK BROKUŁÓW 80g

PESTKI DYNI 20g

SZCZYPTA SOLI I PIEPRZU

PRZYGOTOWANIE:

Ugotuj kaszę. Brokuły podgotuj na parze, ok. 5 minut. Ugotowaną kaszę bulgur wymieszaj z warzywami i serem feta. Posyp pestkami dyni.

KOLACJA– tortilla z kurczakiem, ok. 470 kcal

SKŁADNIKI: 

TORTILLA PEŁNOZIARNISTA 70g

MIĘSO Z PIERSI Z KURCZAKA 120g

2 ŁYŻKI SERKA KREMOWEGO 40g

ŁYŻECZKA OLIWY 5g

MAŁY ZĄBEK CZOSNKU 3g

NATKA PIETRUSZKI

RUKOLA

SZCZYPTA PIEPRZU

PRZYGOTOWANIE: 

Mięso natrzyj oliwą, natką, czosnkiem i przyprawami. Zgrilluj na patelni bez tłuszczu. Na tortilli rozsmaruj serek. Następnie rozłóż mięso i rukolę. Zwiń w rulon i przekrój na 2 części.

 

 

Tak prezentuje się mój dzienny jadłospis składający się z 4 posiłków – czasami jem 5, a czasami 4 posiłki : ). Kaloryka wynosi około 1840 kcal.

Mam nadzieję, że moje przepisy przypadną Wam do gustu :). Jestem ciekawa jak wygląda Wasz codzienny jadłospis. Dajcie znać w komentarzach.

Buziaki <3 !

Ten post ma 6 komentarzy

  1. Proszę o więcej postów typu foodbook❤️

    1. Będzie ich coraz więcej, obiecuję !!! 🥰❤️

  2. Super Aniu ♥️

    1. 🥰🥰🥰 cieszę się, że się podoba ❤️

  3. Hej 🙂 super manu! Przejrzałam Twojego bloga i mam pytanie, czy dalej utrzymujesz wagę 57 kg? (Jeśli to oczywiście nie tajemnica 🙂 ) i pytanie drugie jaki polecasz napój migdałowy? Ja również zaczęłam dietę miesiąc temu, kupiłam napój bio z lidla, ale w składzie jest oczywiście cukier (bodajże trzcinowy) i już zaczynam się zastanawiać czy powinnam to dodać do owsianki, bo mam wizje, ze to jednak cukier ;(

    1. Waga waha mi się pomiędzy 57-60 kg 🙂 to zależy u mnie od cyklu 🙃 ja używam napoju migdałowego z alpro 😊 ale taki najlepszy byłby, jeśli byłby zrobiony samodzielnie 🙂

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.

CO JEM W CIĄGU DNIA ? #FOODBOOK 2

Close Menu